Sølvgruvene

Sølvgruvene

Opplev 330 års gruvehistorie i Saggrenda utenfor Kongsberg, der sølvgruvene var i drift helt frem til 1958. I dag går gruvetoget 2300 meter inn til Kongens gruve, som var Sølvverkets største. Bunnen ligger 1070 meter under dagen og 560 meter under havets overflate.

I sølvgruvene kan man delta på skattejakt og være med på omvisning med demonstrasjon av fahrkunsten - den første mannskapsheisen som bragte bergmennene 300 meter ned i dypet. Sølvgruvene er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
Anbefalt aldersgrense er 5 år.

Sommeraktiviteter
Man kan prege sin egen mynt, se hvordan gruvearbeiderne brant seg innover i fjellet, lete etter sølvperler med panne og hogge mineraler med hammer og meisel.*

I Sakkerhusene, hvor gruvearbeiderne bodde, er det sommeråpen gavebutikk med souvenirer, kunsthåndverk, mineraler og litteratur. Sakkerhuskaféen serverer både varme og kalde retter.

Norsk Bergverksmuseums samlinger
I tillegg til Sølvgruvene kan man besøke Norsk Bergverksmuseums utstillinger i Kongsberg Sølvverks gamle smeltehytte fra 1844. Utstillingene viser den over 300 år gamle historien til gruvedriften i Kongsberg. Museumsbygningen rommer også Kongsberg Skimuseum, Kongsberg Industrimuseum og Den Kongelige Mynts museum.

Kilde: Visitoslo.no

© 2012 | BLEFJELL - Nordre Underberget Gård | Tel: +47 900 40 593 /416 32 832
Uni Micro Web