Langrenn / Alpint

Langrenn / Alpint

Vi ønsker deg velkommen til både avslapning, langrenn, alpint, ake og sosiale opplevelser fra vårt utgangspunkt Nordre Underberget Gård!

Langrenn
Blefjell byr på unik natur med snaufjellet allerede fra 600 meter over havet! Det er et eldorado, og er kjent for god preparering i alle helger og ferier, men kan være noe mer variert i ukedagene. Tilbudet blir imidlertid stadig bedre. Ta utgangspunkt i Borge Fjellhandel, Blestua etc., og opplev de herlige serveringstilbudene vi har i høyfjellet, Strutåsen fjellstue og Solobua - og nyt i fjellnaturen. Det er også en rekke langrennsløyper lengre ned i fjellet, som er spesielt egnet om været er utsatt. Blefjell har det meste for de aller fleste! Skøyting og klassisk stil.

Alpint
Alternativt kan du oppsøke ett eller flere av skisentrene rundt oss! Vinteren er normalt lang og flott med tørr fin snø og lange stabile kuldeperioder.

Blefjellheisen
Blefjellheisen (via Søndre Blefjellveien) er et ypperlig skitrekk for de som ønsker den enkle til middels store alpint-utfordringen - inkludert familier. Hellingsgraden for snowboard er topp! Her har du langrennsløypene i umiddelbar nærhet (også på Fagerfjell jf. ovenfor) og hvorfor ikke dele familie/gruppen med hva man har mest lyst til å gjøre på dagen - langrenn - eller alpint - dere velger selv. Kosen på kveldene har dere likevel sammen - og da kanskje enda mer opplevelsesrik;-)! Bildet er hentet fra nettstedet til Blefjellheisen. Les mer om åpningstider, vær og førestatus her.

Fagerfjell Ski- og kjelkesenter
Fagerfjell Ski- og kjelkesenter er et av vintersportsstedene på Blefjell. De har et skisenter for hele familien, og gir utfordringer som er tilpasset både store og små. De har 3 heiser med 3 km alpinbakker i ulik vanskelighetsgrad. De har 3 kjelkebakker med egen heis og bør prøves av hele familien! Spesialkjelker kan leies, kjelkesafari med guide, 100 km turløyper på fjellet, afterski, utleie av utstyr til slalåm, telemark, snowboard og langrenn. Ei trivelig og nyutvidet skikro gir deg mulighet for mat, drikke og hvile etter strabasene i snøen ! Se www.fagerfjell.no for nærmere informasjon om vær og føremeldinger, priser, aktivitetstilbudet og åpningstider!

Kongsberg skisenter
Kongsberg skisenter ligger nær Kongsberg by og har en rekke nedfarter i ulike vanskeligshetsgrader. Se mer om tilbudet på deres hjemmesider www.kongsberg-skisenter.no.


Om turen
Det er kun ca. 15-30 minutters kjøring fra Nordre Underberget og Gamlestua til alle de tre skisentrene! Hyttene vi leier ut oppe på fjellet ligger nær langrennsløypene og kun ca 5 min kjøring til Blefjellheisen. Langrennsløypene har vi mange av - i samme områdene! Sikre deg et godt overnattingsopphold hos oss på Nordre Underberget Gård - og nyt friheten i naturen med venner/familie!
Vegkart m.m. finner du på www.blefjellveiene.no.

© 2012 | BLEFJELL - Nordre Underberget Gård | Tel: +47 900 40 593 /416 32 832
Uni Micro Web