Fjelltur og tursti

Fjelltur og tursti

Blefjell kan by på unike fjellopplevelser og godt merkede stier. Du trenger ikke være en fjellgeit i toppform for å bestige Blefjell-topper. Fantastiske muligheter gjennom hele året, især på Blefjellplatået.

Vesleble - Blefjellplatået
Vesleble er området rundt Krøkla og østover. De lavereliggende områdene av Vesleble er populære hytteområder som Blestølen, Blestua, Fagerfjell og Liatoppen.

Vesleble er vinterstid populært blant skigåere og er mer tilgjengelig og mindre værhardt enn Storeble.

Kommentar fra Nordre Underberget gård: I sommerhalvåret er det mange fiske- og bademuligheter i de mange fine fjellvannene. Strutåsen (m/Strutåsen fjellstue  stengt pt) ligger sentralt, midt på platået, f.eks. kun 1,6 km gange eller 2,2 km fra Blestua.

Storeble
Storeble er det høyestliggende området på Blefjell. Dette området ligger som en rygg i nord-sør retning og strekker seg fra Blenuten (1213 moh.) i nord til Sigridsfjell (1194 moh.) i sør og inkluderer alle de høyeste toppene på Blefjell.

Den høyeste toppen er Bletoppen (1342 moh.). Det går merkete T-stier mellom Nordstul og Numedalen Kro på Store Ble.

Turistforeningen har to turisthytter beliggende her som heter Sigridsbu og Eriksbu. Det går stier mellom Blefjell og Vegglifjell fra Åkliskardet. Området ligger stort sett over tregrensen og er hjem for Blefjells reinstamme.

Kilde: Ut.no

© 2012 | BLEFJELL - Nordre Underberget Gård | Tel: +47 900 40 593 /416 32 832
Uni Micro Web